Na de aankondiging vorige maand dat het zich terugtrekt uit de Europese markt om zijn aandacht alleen nog te richten op haar thuisland, kondigde de Britse online automarktplaats Cazoo donderdag aan dat de terugtrekking naar verwachting tegen het eind van het jaar voltooid zal zijn.

In een aankondiging over het derde kwartaal kondigde de firma aan dat ze haar strategische herziening van haar EU-activiteiten heeft afgerond en dat de terugtrekking naar verwachting tegen eind 2023 een nettobesparing van meer dan 100 miljoen pond (ongeveer 116 miljoen dollar) zal opleveren.

Cazoo-oprichter en CEO Alex Chesterman legde aan de aandeelhouders uit dat door zich alleen op de Britse markt te richten het bedrijf winstgevendheid kan bereiken, zonder dat daarvoor extra financiering nodig is.

De terugtrekking uit de EU komt slechts enkele maanden nadat het bedrijf in mei en juni zijn intrede in de Spaanse en Italiaanse markt aankondigde. Het is een strategische koerswijziging die de aandelen van Cazoo deed dalen na een bijna voortdurende daling sinds het bedrijf in augustus vorig jaar naar de beurs van New York ging.