Cainiao Network, de logistieke tak van Alibaba Group Holding Limited, gaat een samenwerking met DSers aan, om 1,2 miljoen grensoverschrijdende handelaren en/of dropshippers te voorzien van slimme logistieke oplossingen in 130 landen en regio's wereldwijd.

Door gebruik te maken van Cainiao's pas gelanceerde express koeriersdienst kunnen pakketten binnen zeven werkdagen bij consumenten in belangrijke markten als de Verenigde Staten, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Spanje worden afgeleverd.

Cainiao's full-chain logistics service omvat binnenlandse first mile pick-up in China, internationale line haul, real-time tracking, one-stop after-sales service en meer. Dit biedt handelaren volledige ketenzichtbaarheid, vanaf het pakket dat de fabriek in China en het binnenlandse magazijn verlaat tot en met de laatste levering aan overzeese consumenten. Daarnaast kunnen handelaren zich ook verheugen op periodieke logistieke vergoedingen van Cainiao om hun succes en winst op de wereldwijde markten verder te versterken.

"Meer dan 85 procent van Shopify's handelaren is gevestigd in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Europa. Hier levert DSers een supply chain SaaS management systeem om hun wereldwijde concurrentiepositie te verbeteren door hen te voorzien van geavanceerde supply chain fulfilment mogelijkheden", aldus Kevin M.R. Jones, CEO van DSers.