DHL Parcel heeft afgelopen dinsdag in Dordrecht zijn vierde nieuwe nationale sorteercentrum voor pakketten geopend. Eerder waren Amsterdam, Zaltbommel en Utrecht aan de beurt.

Vanuit dit nieuwe sorteercentrum in Dordrecht worden 132 CityHubs in het land bevoorraad. We kunnen weer volop bestellen aangezien de maximum capaciteit 200.000 pakketjes per dag bedraagt. Momenteel zal er zo'n 15% van het volume dat dagelijks volume wordt verwerkt. Met de opening van deze "CentralHub" wordt een investering van € 45 miljoen afgerond, als onderdeel van een meerjarig investeringsprogramma. 150 man zal in deze nieuwe hub aan de slag gaan voor DHL. 

CentralHub Dordrecht meet tien voetbalvelden en is gebouwd volgens de hoogste BREEAM duurzaamheidseis. Dat komt tot uiting in de gebruikte materialen, zoals de dakconstructie van duurzaam hout. Op het dak zelf liggen zonnepanelen, waarmee overdag wordt voorzien in het energiegebruik; ingekochte stroom is groen. Er is geen gasaansluiting. De daken van bijgebouwen zijn begroeid en op de parkeerplaats groeit groen tussen de betonnen tegels door. Alle groenvoorzieningen zijn ingericht op het aantrekken van insecten en kleine dieren zoals vleermuizen en egels. Binnen is er volop natuurlijk licht.