FedEx Express Europe bereidt zes van zijn belangrijkste faciliteiten voor om het wijdverbreide gebruik van elektrische voertuigen in zijn toekomstige activiteiten te ondersteunen.

De eerste 114 oplaadpunten voor elektrische voertuigen worden gerealiseerd door Shell Recharge Solutions en geïnstalleerd bij ophaal- en afleverstations voor pakketten in Amsterdam, maar ook in Noord- en Zuid-Londen, Madrid, Parijs en Straatsburg. Tevens is er een bestelling geplaatst voor 98 elektrische bestelwagens die naar verwachting volgend jaar in deze faciliteiten zullen aankomen.

“Als onderdeel van ons streven om tegen 2040 CO2-neutrale operaties te bereiken, nemen we nu de volgende stappen in het verminderen van de CO2-uitstoot, door oude dieselvoertuigen te vervangen met elektrische ophaal- en bezorgvoertuigen”

Erik Uljee, Vice President Ground operations, FedEx Express Benelux en Nordics

FedEx heeft prioriteit gegeven aan steden en locaties die in de rij staan voor elektrificatie en wil dit jaar nog eens 200 oplaadpunten in haar faciliteiten installeren. FedEx blijft zijn wereldwijde vloot moderniseren met de aanschaf van meer elektrische voertuigen voor Europa om zo de CO2-voetafdruk te verkleinen.