Bleckmann opent een nieuw fulfilment center in Venlo. Daarmee verhoogt de logistieke supply chain-partner van groeiende fashion- en lifestylemerken zijn capaciteit in dé logistieke hotspot van Europa. Hiertoe is een huurovereenkomst gesloten met Prologis voor de huur van ca 30.000 m2. De go-live voor de eerste klanten is inmiddels gerealiseerd en verdere klant implementaties volgen op korte termijn. Het pand heeft een Breaam Very Good kwaliteitsniveau.

Het nieuwe fulfilment center ligt strategisch perfect gepositioneerd in het eco-bedrijvenpark Trade Port Noord in Nederland, vlakbij industrieel sterke regio’s in Duitsland en België. Trade Port Noord is al jaren dé logistieke hotspot in Nederland en Europa.

Van hieruit worden goederen vervoerd via weg, water en spoor. Een prima multimodale infrastructuur bestaande uit de Maas als belangrijke binnenvaartroute met aansluiting op de haven van Rotterdam, de snelwegen A67 en A73, alsmede de barge containerterminal en de net naast het distributiecentrum gelegen railterminal. Dankzij deze multimodale bereikbaarheid kan Bleckmann de verschillende transportmodaliteiten combineren om de doorlooptijden en kosten te optimaliseren en de impact op het milieu te verminderen.

Uitbreiding past in groeistrategie

De uitbreiding in Venlo past in de groeistrategie van Bleckmann. Momenteel heeft Bleckmann op Trade Port Noord ook al 32.000 m2 van Prologis in gebruik. Met de ingebruikname van dit nieuw gebouw wordt hier nog eens 30.000 m2 vloeroppervlak aan toegevoegd.

Het nieuwe warehouse ligt slechts op een steenworp afstand van de andere locatie en biedt daarmee ook diverse voordelen vanuit gebruikersperspectief.

Bovendien biedt het nieuwe fulfilment center verdere uitbreidingsmogelijkheden om bestaande en nieuwe klanten in hun verdere groei te ondersteunen.