Metapack, een wereldleider op het gebied van e-commerce bezorgtechnologie, heeft vandaag aangekondigd dat Homerr (een scale up in de logistieke technologie) zich heeft aangesloten bij het Delivery Manager-platform.

Metapack stelt retailers in staat om consumenten duurzame methode te bieden bij het accepteren en retourneren van pakketten. De samenwerking tussen Metapack en Homerr is van start gegaan op meer dan 2.000 locaties in Nederland en België, waardoor consumenten in de regio meer controle en zekerheid hebben over de bezorging van hun pakket. Homerr is een logistiek netwerk voor retailers die op zoek zijn naar een klantvriendelijke, milieuvriendelijke en betaalbare oplossing. Homerr biedt een duurzame en sociale oplossing voor problemen rondom het ontvangen en verzenden van pakketten. ZO maakt het gebruik van de bestaande routes en ophaalpunten die tot 79% CO2-uitstoot per pakket besparen, maar ook het distributienetwerk uitbreiden met ServicePoints (bijvoorbeeld lokale winkelketen) en buurtpunten (particuliere huishoudens).

Omdat steeds meer mensen online winkelen, wordt duurzame verzending een belangrijke overweging voor consumenten voordat ze een aankoop doen. Volgens een nieuwe studie van Metapack overweegt bijna 75% van de online shoppers duurzame verzending. Bovendien zegt 32% van de consumenten dat duurzaamheid de belangrijkste factor is bij het kiezen van bezorgopties.