Magazino, de robotica-fabrikant uit München, breidt de robotvloot in nog meer logistieke locaties van Zalando uit tot in totaal 57 stuks

 

Voor de fabrikant Magazino is dit de grootste afzonderlijke order in de geschiedenis van het bedrijf. De mobiele, intelligente pickrobots zullen worden gebruikt in de logistieke centra van Zalando in Lahr, Erfurt en Verona (Italië). Ze ondersteunen het ophalen van online bestelde schoenen en het voorzien in sorteren en verpakken ervan.

Magazino kreeg in het najaar van 2021 voor het laatst een grote order van Zalando voor de vestiging in Lahr. Na de geslaagde tests volgt nu de uitrol van nog eens 29 robots in de logistieke centra van Zalando in Erfurt en Verona (Italië). Alle robots worden eind september 2022 geleverd, en de definitieve ingebruikname staat gepland voor het eerste kwartaal van 2023.

Marcus Daute, Director Logistics Product & Strategy bij Zalando SE, zegt: "Magazino heeft in Lahr met zijn mobiele picking robots al bewezen dat ze onze logistieke processen zeer goed ondersteunen. Ze zijn daar zes dagen per week in gebruik in 3-ploegendienst en dekken zo de basislast voor het verzamelen van schoenendozen. De huidige uitbreiding van de robotvloot betekent niet alleen een verlichting voor onze collega's, maar zorgt er ook voor dat we onze klanten in de toekomst de best mogelijke service kunnen blijven bieden."