Uber lanceerde dinsdag een dienst die eten zal bezorgen van restaurants in New York City, Los Angeles en Miami aan klanten overal in de onderste 48 staten. Het nieuwe aanbod, Nationwide shipping, maakt gebruik van FedEx transportdiensten en is momenteel alleen een pilot die in Amerika word uitgevoerd.

In-app screenshots van de nieuwe dienst die werden verkregen tonen de Nationwide verzending optie die verschijnt op de Uber Eats (NYSE: UBER) homepage. Vanaf daar is het bestelproces is hetzelfde als een lokale bestelling.

Een GIF van het bestelproces voor Nationwide shipping. (Credit: Uber)

Zodra de bestelling is geplaatst, ontvangen klanten een e-mail van FedEx met tracking informatie. Screenshots gaven aan dat een bestelling die van Los Angeles naar New York City reist, binnen een week zou aankomen. Ze toonden echter ook aan dat sommige items mogelijk goedkoper beschikbaar zijn via lokale levering, wat zou kunnen betekenen dat landelijke verzendkosten worden toegevoegd aan de kosten van het voedsel.

Uber Eats-koeriers zullen geen rol hebben in de leveringen. In plaats daarvan zullen de verkopers zelf de artikelen verpakken en verzenden via FedEx, met behulp van een verzendlabel dat door Uber Eats wordt verstrekt.

De landelijke bezorging is slechts een van de recente bezorgpilots van Uber Eats, waaronder on-demand bezorging van levensmiddelen en bezorging met chauffeurloze robots aan de westkust.