Vorig jaar vervoerde London Gateway 1,8 miljoen TEU, een stijging van bijna 650 procent ten opzichte van het eerste volledige werkingsjaar in 2014. Een nieuwe vierde aanlegplaats van 350 miljoen pond (377 miljoen dollar) die in 2024 geopend wordt moet de capaciteit met een derde nog verder vergroten.

Ernst Schulze, UK Chief Executive van DP World, zei: "Na de ontwrichting van de afgelopen jaren zijn rederijen en vrachteigenaren op zoek naar capaciteit, betrouwbaarheid en groeimogelijkheden."

"Binnen tien jaar zal London Gateway waarschijnlijk tot 30 procent van de containerhandel van het land verwerken."

"Het havengerichte logistieke park wordt een van de grootste in Europa, met 12.000 werknemers en ondersteund door investeringen in een tweede railterminal en een nieuwe vierde aanlegplaats," voegde Schulze eraan toe.

DP World maakte in juli bekend dat London Gateway tussen januari en juni in zes maanden meer dan een miljoen TEU heeft verwerkt, een record voor de haven.

Deze prestatie droeg bij aan een record vrachtvolume in de eerste helft van het jaar voor de havens van DP World in het Verenigd Koninkrijk, met een gecombineerd totaal van 1.937.000 TEU wanneer de overslag in Southampton wordt meegerekend.