DHL Supply Chain heeft aangekondigd de komende vijf jaar € 500 miljoen (US$ 500 miljoen) te investeren in India om zijn opslagcapaciteit, personeelsbestand en duurzaamheidsinitiatieven in het land uit te breiden.

Met deze investering zal DHL grote multi-client locaties in India volledig in eigendom hebben en exploiteren, waardoor 1,11 miljoen m2 aan opslagruimte wordt toegevoegd aan het bestaande portfolio van het bedrijf.

De verhoogde opslagcapaciteit is bedoeld om tegemoet te komen aan groeiende sectoren zoals e-commerce, detailhandel, consumenten, biowetenschappen, technologie, engineering en productie en de auto-industrie, aldus de verklaring van DHL.

"Ondanks de huidige, economische en geopolitieke onzekerheden in de wereld zien we een enorm groeipotentieel in de regio Azië-Pacific, waarbij India een belangrijke bijdrage levert", aldus Oscar de Bok, CEO van DHL Supply Chain. Hij wees er verder op dat het investeringsvriendelijke en ondernemende klimaat in India het land bij uitstek geschikt maakt voor Deutsche Post DHL Group om zijn investeringen te versnellen.