Bleckmann, een toonaangevende logistieke dienstverlener gespecialiseerd in e-fulfilment, heeft zijn IT-infrastructuur gemoderniseerd met de implementatie van SOTI MobiControl. Dit systeem speelt een cruciale rol in het efficiënt beheren van mobiele apparaten over meer dan 30 distributiecentra wereldwijd. Met de toenemende online consumentenbestedingen en de groei in cross-border aankopen, benadrukt Bleckmann het belang van geavanceerd Enterprise Mobility Management om de logistieke prestaties te optimaliseren.

Dirk Hofkens, Global IT Infrastructure Manager bij Bleckmann, legt uit: “Onze samenwerking met SOTI MobiControl stelt ons in staat om apparaten zoals barcode-scanners en mobiele computers efficiënt te beheren en bij te werken vanuit één centraal punt. Dit heeft geleid tot een verdubbeling van het aantal naadloos geïnstalleerde apparaten en een halvering van de installatietijd.”

Peter Schuchmann, Sales Directeur Benelux bij SOTI, voegt toe: “Met SOTI MobiControl bieden we Bleckmann het vermogen om wereldwijd en vanuit één centraal punt hun mobiele apparatuur te monitoren en te beheren, wat essentieel is voor hun internationale operaties.”

Naast operationele verbeteringen overweegt Bleckmann nu de implementatie van SOTI XSight voor nog diepgaander inzicht en optimalisatie van hun logistieke processen, inclusief het opsporen van Wi-Fi-dekkingsproblemen in hun magazijnen.