DB Schenker richt zich op de groene supply chains van de toekomst en heeft al meer dan 1,5 miljoen kilometer afgelegd met elektrisch aangedreven vrachtwagens in zijn Europese landtransportnetwerk. Het logistieke bedrijf zet daarmee zijn schouders onder zijn ambitie om zijn stedelijke ophaal- en leveringsvloot tegen 2030 volledig op elektrische aandrijving over te schakelen.

Dr. Volker Wissing, federaal minister van Digitaal en Transport: "Om onze klimaatdoelstellingen te halen, moeten we de wegtransportsector koolstofvrij maken.

"Elektrische aandrijvingen kunnen in steden en in the last mile een belangrijke bijdrage aan het duurzaam terugdringen van de uitstoot van transport."

Dr. Levin Holle, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Schenker AG: "DB Schenker heeft goede vooruitgang geboekt in de richting van betere klimaatbescherming in alle belangrijke bedrijfsonderdelen. We willen dat DB Schenker, net als de hele DB-groep, in 2040 CO2-neutraal is. Dat is een lange weg, daarom ondernemen we nu daadkrachtige actie."

Jochen Thewes, CEO van Schenker AG: "DB Schenker wil de krachten bundelen met bevrachters en expediteurs om CO2-vrij vervoer over land verder te bevorderen. Wij doen ondanks de hoge kosten investeringen in groene bevoorradingsketens om ons klimaat te beschermen. Onze oproep is aan klanten: het aanbod is er, nu moet ook de vraag en de bereidheid om te betalen voor schoon vervoer aantrekken."

DB Schenker zette zijn eerste twee elektrische trucks al in 2017 in Berlijn in. Tot op heden is de e-fleet gegroeid tot 79 voertuigen.

Met haar e-trucks van alle grote fabrikanten in zijn netwerk is DB Schenker in staat om CO2-vrije goederenleveringen te doen vanuit meer dan 60 locaties in heel Europa. In 24 Europese steden worden in totaal meer dan 60 vrachtfietsen ingezet in het stadsvervoer.