Collaborative Robotics, een innovatief bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van AI-gestuurde collaboratieve robots (cobots) voor industriële toepassingen, heeft recentelijk $100 miljoen opgehaald in een serie B-financieringsronde.

Deze ronde werd geleid door General Catalyst, met bijdragen van Bison Ventures, Industry Ventures en Lux Capital. Het totaal opgehaalde kapitaal van het bedrijf, dat in 2022 werd opgericht door Brad Porter, een voormalig vicepresident van Amazon's robotica divisie, bedraagt nu meer dan $140 miljoen.

Deze robots zijn ontworpen om samen te werken met mensen en de veiligheid en efficiëntie op de werkvloer te verbeteren. "Deze financiering zal ons helpen om meer robots in de echte wereld te krijgen," aldus Porter. De investeringen zullen worden gebruikt voor het uitbreiden van het personeel, het versnellen van de ontwikkeling van hun productlijn en de commerciële uitrol van de technologie.

Paul Kwan van General Catalyst benadrukte: "In onze visie zijn Brad en zijn cobot team de voorhoede van de toekomst van mens-robot interactie." Alfred Lin van Sequoia Capital voegde toe: "We bevinden ons in de beginfase van een grote transitie waarin AI de productiviteit in zowel de digitale als de fysieke wereld verhoogt."