KIA heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) 2024 in Las Vegas zijn toekomststrategie voor het Platform Beyond Vehicle (PBV) onthuld. Deze reeks elektrische lichte bedrijfsvoertuigen (LEV) zullen ook op de Europese markt verschijnen.

KIA biedt met haar LEV's een totaaloplossing voor mobiliteit, waarbij een geëlektrificeerd voertuig wordt gecombineerd met geavanceerde softwareoplossingen, gebaseerd op de software-to-everything (SDx) strategie van de Hyundai Motor Group. 

"Het Platform Beyond Vehicle belichaamt onze visie om verder te gaan dan het traditionele concept van auto's. PBV vervult de behoefte uit de markt naar geoptimaliseerde voertuigen en diensten die zijn afgestemd op specifieke marktmstandigheden", zei Ho Sung Song, president en CEO van KIA. "De PBV's zullen een stimulans zijn voor bedrijfsinnovatie dankzij ons klantgerichte managementsysteem, onze expertise op het gebied van EV-massaproductie en de snelontwikkelende SDx-strategie van de Hyundai Motor Group en gerelateerde toekomstige activiteiten. We zijn verheugd om te laten zien dat we volledig voorbereid zijn om de eerste speler op de wereldwijde PBV-markt te worden."