Clarion Partners Europe, een belegger in logistiek vastgoed, heeft een aankoop gedaan in Venlo. Voor € 47,4 miljoen heeft de fondsenbeheerder een logistiek pand van 41.304 vierkante meter overgenomen van Patrizia SE. Dit brengt de totale investering van Clarion in Nederland op € 222 miljoen in 2024, waarmee het land bevestigd wordt als een van de meest rendabele Europese markten voor huurgroei.

Het in 2016 gebouwde pand, dat momenteel verhuurd is aan een dochteronderneming van de Arvato Group, ligt op industrieterrein Trade Port Noord in Venlo. Dit terrein staat bekend als een cruciale hub voor zowel productiebedrijven als logistieke dienstverleners. De strategische locatie van Venlo, dicht bij de Rotterdamse haven en de dichtbevolkte gebieden van West-Duitsland, maakt het tot een sleutelpunt voor pan-Europese distributie.

Het object beschikt over een Breeam Very Good-milieucertificering, wat aansluit bij Clarion's inzet voor verantwoord beleggen. Bij deze transactie werd Clarion Partners Europe bijgestaan door Loyens & Loef, terwijl Patrizia SE advies ontving van TLF Real Estate en ook Loyens & Loef.