UPS heeft Delivery Solutions overgenomen, een bedrijf dat verzenders een platform aanbiedt met meerdere vervoerders en afleveropties op dezelfde dag, zo kondigde de logistiekgigant dinsdag aan. De voorwaarden van de overname werden niet bekendgemaakt. Naas levering op dezelfde dag biedt Delivery Solutions oplossingen voor afhalen aan de deur, in de winkel en na de aankoop. Volgens UPS zal Delivery Solutions onafhankelijk geleid worden onder dezelfde naam en leiding "als een agnostisch, multi-carrier platform", aldus UPS.

Tijdens een presentatie voor aandeelhouders in juni 2021 zei Carol Tomé, CEO van UPS, dat het bedrijf manieren zocht om te concurreren op het vlak van same day delivery, omdat de vraag naar die dienst sterk toenam in de eerste dagen van de COVID-19 pandemie. Er werden pilots gestart om "meer ervaring op te doen en een sterker standpunt in te nemen", aldus Tomé.

UPS heeft sindsdien twee overnames gedaan die zijn ambities op het vlak van same day delivery duidelijk maken. In oktober rondde het de overname af van Roadie. Roadie kan producten bezorgen die niet geschikt zijn voor het UPS-netwerk, zoals bederfelijke waren.

Het platform van Delivery Solutions biedt toegang tot een waaier van bezorgdiensten, zoals Roadie en Walmart GoLocal tot traditionele pakketvervoerders zoals FedEx en UPS. Het bedrijf zal het aanbod van UPS versterken nu retailers tegemoet willen komen aan de veranderende behoeften van e-commerce shoppers met same day delivery en omnichannel fulfillment.

UPS heeft eerder succes gehad met het overnemen van bedrijven die onder hun eigen naam blijven opereren, zoals Roadie en Marken.