Van der Wal en DHL Supply Chain hebben een volledig elektrische trekker-opleggercombinatie in gebruik genomen. De vrachtwagen zal worden ingezet voor het transport van motoronderdelen tussen de technologische campus van DHL in Beringe en Roermond, een route die meerdere keren per dag wordt afgelegd.

De gekozen vrachtwagen is een Mercedes Benz eActros 300 LS 4x2, welke staat voor een milieuvriendelijke keuze in de logistieke sector. Dit initiatief, een samenwerking tussen DHL Supply Chain en Van der Wal, symboliseert een gezamenlijke inzet voor duurzaamheid op lange termijn. De officiële onthulling werd gedaan door Robin van Amelsvoort, van DHL Supply Chain Benelux, en Gertjan Boom van Van der Wal.

Robin van Amelsvoort, Vice President Business Unit Technology bij DHL Supply Chain Benelux & Nordics, benadrukt het belang van deze ontwikkeling: “Met deze verbinding verduurzamen we concreet een onderdeel van de toeleveringsketen. Dit is mede mogelijk door intensieve samenwerking met onze partners, zoals Van der Wal Transport. Ook doen we met deze combinatie ervaring op die we gebruiken voor de inzet van elektrische vrachtwagens op grotere schaal.”

Gertjan Boom, Managing Director bij Van der Wal onderstreept de noodzaak van duurzame logistiek: “De logistiek moet verduurzamen, wachten is geen optie. Maar het moet financieel wel haalbaar zijn en dat kan in deze fase alleen in nauwe samenwerking met de klant. Gelukkig hebben we in DHL Supply Chain een partner die samen met ons wil investeren in duurzame logistiek. Samen werken we aan mogelijkheden om dit model verder uit te rollen.”