MediaMarktSaturn en Uber hebben afgesproken om een strategisch partnerschap voor leveringen op te zetten in heel Duitsland. Vanuit MediaMarkt- en Saturn-winkels in Duitsland kan men bestellingen thuis, op kantoor of bijvoorbeeld direct bij het treinstation binnen 90 minuten laten bezorgen. Deze nieuwe service wordt mogelijk gemaakt door de integratie van Uber Direct, de white label bezorgdienst van Uber, in de digitale kanalen van MediaMarktSaturn.

Zodra klanten de nieuwe bezorgoptie "onmiddellijke bezorging" selecteren tijdens het bestelproces op mediamarkt.de of saturn.de zorgen de technologie en het logistieke netwerk van de servicepartners van Uber Eats, samen met het uitgebreide winkelnetwerk van MediaMarktSaturn ervoor dat de bestellingen binnen 90 minuten de gekozen bestemming aankomen. Wie bijvoorbeeld snel een oplaadkabel, koptelefoon, laptop of keukenapparatuur nodig heeft, of snel nog een cadeau moet regelen, bespaart dankzij de nieuwe bezorgoptie tijd en geld. Producten met een gewicht tot 23 kilogram of met maximale afmetingen van 100 cm x 60 cm x 60 cm worden bezorgd.

Dr. Sascha Mager, CEO MediaMarktSaturn Duitsland: "Dankzij de samenwerking met Uber kunnen we onze omnichannelkracht nog beter benutten en onze klanten een nog aantrekkelijker servicebelofte bieden. Ons uitgebreide winkelnetwerk met ongeveer 400 winkels in Duitsland creëert een bijzondere nabijheid tot de klant. Deze kracht benutten we nu ook optimaal online en met de 'onmiddelijke bezorging' van online bestellingen binnen 90 minuten stellen we een nieuwe norm in de non-food retailsector. Uber is een sterke partner die niet alleen een goede logistieke prestatie levert, maar ook overtuigt met zijn merkbekendheid."

Marinus van Gestel, General Manager Uber Eats Duitsland: "In de afgelopen twee jaar hebben we samen met onze bezorgpartners een logistiek netwerk opgebouwd waar nu al duizenden restauranthouders in heel Duitsland van profiteren. Met Uber Direct willen we ons systeem openstellen en ook andere branches toegang geven tot onze technologie en bezorgservice. Met MediaMarktSaturn hebben we een van de populairste winkelketens als partner kunnen winnen, waarvoor we samen een ongekende winkelervaring willen creëren voor de klanten."

Uber Direct is het white label aanbod van Uber waarmee bedrijven de technologie en infrastructuur van Uber Eats en hun bezorgpartners kunnen gebruiken om bestellingen die via hun eigen kanalen zijn geplaatst, binnen enkele minuten bij hun klanten te bezorgen. Uber Direct stelt ook lokale winkeliers in staat om deel te nemen aan de groeiende 'on-demand' bezorgmarkt. Bovendien bespaart het bedrijven de noodzaak om hun eigen bezorglogistiek op te zetten.