TVH, gespecialiseerd in onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen, bouw- en landbouwmachines, zet zijn groei voort met de investering in een nieuw distributiecentrum in Waregem voor zijn logistieke afdeling. Deze West-Vlaamse multinational breidt uit met een extra 50.000 m², wat het 30 meter hoge distributiecentrum tot het grootste van TVH zal maken.

Deze strategische uitbreiding is voornamelijk bedoeld om het groeiende volume aan bestellingen en leveringen op te vangen. Zo is het aantal dagelijks verzonden pakketten gestegen van 8.000 in 2016 naar 27.000 in 2023.

CEO Dominiek Valcke benadrukt het belang van deze stap: "Met deze toename in logistieke capaciteit willen we enerzijds inspelen op de huidige behoeften en ons anderzijds verder voorbereiden op de groeiende vraag. Vandaag de dag zijn we zeer succesvol in het verzenden van onderdelen naar 180 landen vanuit Vlaanderen. Lokaal uitbreiden om die processen verder op te schalen was daarom een logische zet."

TVH streeft ernaar de nieuwe panden vanaf 2026 in gebruik te nemen. Deze kunnen later nog verder worden ontwikkeld met aanvullende automatisering. Een brug over de weg zal de twee belangrijkste logistieke distributiecentra van TVH in Waregem met elkaar verbinden.