Renewable Energy Logistics, de nieuwe oplossing van Kuehne+Nagel Project Logistics, gaat de heavy-lift logistiek en het moduletransport organiseren voor het hydroprocessed esters and fatty acids (HEFA) biofuels project voor Shell plc in Nederland. 

"Het project wordt een van de grootste commerciële productiefaciliteiten in Europa voor de productie van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) en hernieuwbare diesel uit afval", aldus een verklaring van K+N. 

De biobrandstoffaciliteit in Rotterdam zal naar verwachting in 2024 met de productie beginnen. Zij zal koolstofarme brandstoffen zoals hernieuwbare diesel produceren uit afval in de vorm van afgewerkte bak- en braadolie, dierlijk afvalvet en andere industriële en agrarische restproducten, aldus de verklaring. 

K+N's Renewable Energy Logistics is toegesneden op de specifieke logistieke behoeften van de hernieuwbare-energiesector wereldwijd. Het is ontworpen om veilig en goed vervoer te bieden van alle onderdelen en machines die nodig zijn om alternatieve energieprojecten op te zetten en te onderhouden. 

"Bij Kuehne+Nagel ondersteunen we de wereldwijde energietransitie en zetten we ons in om een actieve rol te spelen in projecten zoals HEFA biobrandstoffen," zegt Mustafa Sener, Global Head of Project Logistics. "We zijn verheugd om samen te werken met Shell en te helpen bij de productie van duurzame brandstoffen, zodat we samen kunnen werken aan het decarboniseren van de energie- en transportindustrie." 

Renewable Energy Logistics zal zich richten op het leveren van supply chain-oplossingen en logistieke diensten voor alle belangrijke transportmodaliteiten voor bestaande en nieuwe klanten in de duurzame energiesector, zoals de wind- (on-shore en off-shore), waterkracht- en zonne-energiesectoren, voegde de verklaring toe.