Shopify gaat zich meer richten op grote retailers. Deze strategische verschuiving maakt deel uit van het plan om een honderdjarig bedrijf te worden. Na een daling van de aandelenkoers in 2022, heeft Shopify in 2023 ingrijpende veranderingen doorgevoerd, waaronder het afstoten van zijn logistieke divisie en het verminderen van het personeelsbestand.

Deze nieuwe koers richt zich op het vergroten van de totale adresseerbare markt, met een focus op grotere klanten met een jaaromzet van meer dan €125 miljoen. Volgens analist Paul Treiber van RBC Capital Markets biedt deze uitbreiding "een grote kans op marktaandeel" voor Shopify.

In het zakelijke segment wint Shopify 38 klanten voor elke klant die verloren gaat, en in de categorie van klanten met een omzet tussen €20 miljoen en €125 miljoen, is dit aantal 26. Shopify Plus, gelanceerd in 2014, richt zich op het faciliteren van groei voor de meest succesvolle handelaren van het bedrijf. In 2023 introduceerde Shopify à-la-carte retailfuncties voor zakelijke klanten met een bruto verkoopvolume van meer dan €500 miljoen per jaar.

Glen Coates, vice-president product van Shopify, stelt dat het bedrijf in 2023 ondersteuning heeft toegevoegd voor fysieke winkels van klanten en plannen heeft voor lokale uitbetalingen voor internationale verkopers. Deze ontwikkelingen markeren een ambitieuze uitbreiding van Shopify's diensten, met een duidelijke focus op grotere klanten in de toekomst.