Qimarox, een toonaangevende fabrikant van verticale transporteurs en palletiseerders, heeft de bouw van een nieuw productiecomplex in Harderwijk aangekondigd. Met de onthulling van het bouwbord is het startschot gegeven voor een project dat de groei van het bedrijf in de komende jaren zal ondersteunen.

Het nieuwe complex, dat slechts enkele straten verwijderd is van het hoofdkantoor van Qimarox, omvat in de eerste fase de constructie van twee hallen met een totaaloppervlakte van 6.400 vierkante meter. "We kunnen hier zeven hallen bouwen, en met een optie op nog eens vier hectare terrein hebben we volop de ruimte om verder te groeien. We hebben grootse plannen. Dit is nog maar het begin", zegt een vertegenwoordiger van Qimarox.

De uitbreiding is een belangrijke stap voor Qimarox om zijn productiecapaciteit te vergroten en de ontwikkeling van nieuwe producten te versnellen. Het bedrijf richt zich op het verbeteren van de efficiëntie van hun productielijnen, waarbij ook enkele geautomatiseerde processen worden geïmplementeerd.