Robotica-specialist Global Robotics Services (GRS) en Brysdales gaan samen een complete serviceoplossing aanbieden aan magazijnoperators en bedrijven die hun productiviteit willen verbeteren met behulp van robotica en andere efficiënte opslagoplossingen.

GRS komt met een innovatief abonnementsmodel voor hun 'robotics-as-a-service' (RaaS) oplossing, waarmee klanten toegang krijgen tot robotica zonder de noodzaak van aanzienlijke investeringen.

Brysdales brengt haar 50-jarige ervaring in magazijnorganisatie mee en helpt bedrijven in diverse commerciële en productiesectoren om hun werkruimte te maximaliseren door het ontwerpen van opslagsystemen die de efficiëntie verhogen.

Tot nu toe heeft GRS meer dan 30 robotica-projecten voltooid in Azië en Europa, met installaties in China, Hongkong, Taiwan en Italië.

Jaap Vos, Managing Director van Brysdales Intralogistics, zegt over de samenwerking: “Onze samenwerking met GRS biedt ons nu een unieke volledig geautomatiseerde oplossing in de intralogistieke ruimte. Deze nieuwe technologiepartnerschap stelt ons in staat om zelfs grotere efficiëntie te bieden aan nieuwe en bestaande klanten en we kijken ernaar uit om samen te werken om deze oplossingen in de magazijn- en logistieke markt in het VK te leveren.”

Hongming Chen, CEO van Global Robotics Services (GRS), voegde toe: “Na onze succesvolle uitrol in Azië zien we nu aanzienlijke interesse in ons abonnementsmodel robotica-as-a-service in Europa. Ons nieuwe partnerschap met Brysdales, een marktleider in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van intralogistiek, stelt ons in staat om hun klantennetwerk en lokale uitvoeringsmogelijkheden te benutten om een nog groter aantal potentiële klanten in het Verenigd Koninkrijk te bereiken."