Nutricia, onderdeel van de Franse multinational Danone S.A., heeft besloten om na een korte onderbreking van twee jaar, de distributie van haar medische voedingsproducten in de EMEA-regio opnieuw toe te vertrouwen aan DSV Global Transport and Logistics. Van 2012 tot 2021 was Nutricia al klant bij DSV Solutions in Venlo.

Nutricia, gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en distributie van medische voeding, richt zich op specifieke voedingsbehoeften van mensen met bepaalde aandoeningen of die extra voedingsstoffen nodig hebben tijdens of na een ziekteperiode. Het warehouse in Haps, Noord-Brabant, speelt een cruciale rol in de tijdskritieke distributie van deze producten naar ziekenhuizen, verpleeghuizen, apotheken en ondersteunende bedrijven in de regio.

De herstart van de operaties bij DSV werd in een recordtijd van slechts 72 uur voltooid. Tijdens het laatste weekend van september vond een intensieve samenwerking plaats tussen de teams van Nutricia en DSV om de overdracht en inrichting van het warehouse te realiseren. De eerdere ervaringen van DSV met Nutricia speelden hierbij een significante rol.

"De keuze van Nutricia om opnieuw voor DSV te kiezen, is een absolute erkenning voor de kennis, kunde én inzet van al onze medewerkers door de jaren heen. Wij gaan graag opnieuw samen met Nutricia aan de slag om hun klanttevredenheid te maximaliseren en samen duurzaam te groeien," aldus Peter van der Maas, Executive Vice President van DSV Solutions in de Benelux.

Varun Saraf, Director of Logistics bij Danone, voegt hieraan toe: "De wereldwijde activiteiten op het gebied van medische voeding van Danone zijn zeer belangrijk en afhankelijk van het warehouse in Haps. We hebben vertrouwen in DSV's vermogen om de complexiteit en het efficiënte transitiemanagement aan te kunnen. Tot nu toe heeft DSV zijn belofte waargemaakt en we zijn erg blij met de eerste resultaten. We zijn ervan overtuigd dat deze hernieuwde samenwerking tussen Danone en DSV verder zal groeien en nog meer waarde zal toevoegen aan onze klanten en patiënten."