Apotea, de grootste online apotheek van Zweden, zet een nieuwe stap vooruit in magazijnautomatisering. In hun logistiek centrum nabij Uppsala, met een oppervlakte van 38.000 m² en een geavanceerd zonnepaneelsysteem, implementeren zij een state-of-the-art AutoStore-systeem, gekoppeld aan eOperator, een robotarm voor stuk-picking, ontwikkeld door Element Logic.

Deze stap in automatisering is een antwoord op de stijgende vraag, waarbij het centrum gemiddeld 1 miljoen pakketten per maand verzendt. De AutoStore-oplossing omvat 20.000 bakken (uitbreidbaar naar 25.000), 30 AutoStore-robots (R5), en 4 carrousel-poorten, waarvan drie bediend worden door de eOperator robotarm. Dit systeem, dat verbonden wordt met een geautomatiseerd transportsysteem, is ontworpen voor toekomstige uitbreiding en schat een initiële capaciteit van 800 orderregels per uur.

Pär Svärdson, CEO van Apotea, belicht het belang van flexibele automatisering: "We zochten een systeem dat aanpasbaar is aan onze groei en verschillende productafmetingen. Deze uitbreiding in automatisering stelt ons in staat efficiënter te werken en onze klanten te overtreffen in hun verwachtingen."

Het hart van deze innovatie is eOperator, een geavanceerde robotarm die, gesteund door machine learning, de meest effectieve wijze vindt om items te hanteren. Deze technologie werkt naadloos samen met het AutoStore-systeem, wat leidt tot een verhoogde ordercapaciteit, verbeterde goederenafhandeling en snellere leveringstijden.

Anders Bohlin, Sales Director bij Element Logic Zweden vertelt: "Apotea heeft snelle en nauwkeurige leveringen hoog in het vaandel. De integratie van eOperator met hun AutoStore-systeem zal de efficiëntie aanzienlijk verhogen."

Deze vooruitstrevende stap is een deel van Apotea's langetermijnvisie op automatisering, waarbij ze streven naar het voldoen aan de toenemende eisen van klanten voor snelle en effectieve leveringen. Met de implementatie van eOperator streeft Apotea ernaar om repetitieve taken te verminderen en de algehele efficiëntie te vergroten.