Flink mag niet langer boodschappen bezorgen vanuit een voormalige Nijmeegse winkelfiliaal. De vestiging mag echter open blijven omdat klanten hier hun zelf bestelde producten kunnen afhalen. Op woensdag nam een rechter in Arnhem deze beslissing.

 

Rechter en gemeente zijn het erover eens dat flitsbezorging vanuit een winkel op de Hessenberg in strijd is met het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan verbiedt het gebruik van de click&collect dienst niet.

Maar of dit vonnis Flink ten goede komt is discutabel. Volgens Flink is het aandeel van click and collect in de totale inkomsten vrij klein. Dit impliceert dat 200 fietskoeriers misschien op zoek moeten naar ander werk. Het is moeilijk om vanuit een industriegebied te bezorgen.

Geen van de andere goedgekeurde bestemmingen omvat flitsbezorging. Flink gebruikte ook het gelijkheidsbeginsel, en verklaarde dat gewone supermarkten nu snelle levering aanbieden. Volgens het college distribueren gewone supermarkten vanuit ruimere locaties, zodat de situatie niet vergelijkbaar is. De eiseres gaf geen specifieke voorbeelden van vergelijkbare scenario's.