Evermile, het Britse bezorgplatform voor lokale bedrijven, heeft een strategische samenwerking aangekondigd met Uber Direct, de white-label bezorgoplossing van Uber.

Deze samenwerking biedt lokale ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk de kans om hun bezorgefficiëntie te verhogen en hun bezorgbereik en -snelheid te vergroten, terwijl ze volledige zichtbaarheid en eigendom behouden over de klantreis en de directe relatie met hun trouwe klanten. De timing van de aankondiging valt samen met de drukke feestdagenperiode.

Evermile, dat al samenwerkt met 400 lokale bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, vereenvoudigt en automatiseert met behulp van AI complexe leveringen voor lokale ondernemingen. Eerder dit jaar haalde het bedrijf in april een bedrag van $6 miljoen (£4,8 miljoen) op.

Uber Direct, dat gebruik maakt van hetzelfde koeriersnetwerk als Uber Eats, stelt bedrijven in staat om on-demand leveringen aan hun klanten aan te bieden via hun eigen verkoopkanalen. Deze dienst is vooral populair bij onafhankelijke retailers omdat een groot deel van hun zaken en bestellingen afkomstig is van directe kanalen zoals hun eigen websites, winkelaankopen of via de telefoon.

Omer Goldschmidt, medeoprichter en CEO van Evermile, zei: “Lokale bedrijven verdienen de tools om wendbaar en concurrerend te blijven. Expresbezorging is geëvolueerd van een luxe naar een fundamentele consumentenverwachting, maar veel lokale bedrijven hebben nog steeds moeite met het aanbieden en beheren van deze opties. Door samen te werken met Uber overbruggen we de kloof tussen deze bedrijven en eersteklas bezorginfrastructuur. Nu kan elke lokale handelaar, ongeacht of een verkoop online of in de winkel plaatsvindt, snelle en betrouwbare bezorging garanderen terwijl ze hun unieke merkervaring behouden. Deze samenwerking moet aantonen dat lokale retailers concurrerend kunnen blijven in deze markt."

Caroline Varga, hoofd van Uber Direct UK&I, voegde eraan toe: "Door samen te werken met Evermile kunnen we veel meer lokale bedrijven in het VK helpen bloeien, vooral omdat ze de uitdagingen van een concurrerende markt het hoofd bieden. Via Uber Direct kunnen deze bedrijven hun merkidentiteit behouden, terwijl ze hun bezorgmogelijkheden uitbreiden om klanten een snelle en betrouwbare service te bieden."