De bouw van het nieuwe magazijn van CB aan de Erasmusweg in Culemborg is officieel van start gegaan. Het nieuwe magazijn van ongeveer 10.000 m2 biedt met 48.000 opslaglocaties voldoende ruimte aan de opslagbehoefte van CB.

Monica Wichgers, wethouder gemeente Culemborg, benadrukte de hechte band tussen de stad en CB: “Culemborg en CB zijn al 50 jaar met elkaar verbonden. Beiden zijn we ambitieus en samen blijven we groeien. Goed om te zien is dat CB, ook met de bouw van dit nieuwe pand, duurzaamheid omarmd – net als de gemeente dat doet.”

Het nieuwe magazijn, dat ongeveer 10.000m² magazijnruimte, 400m² kantoorruimte en 3.200m² aan tussenvloeren zal beslaan, wordt ingericht voor de centrale 'bulkopslag' van boeken. Met 48.000 opslaglocaties zal het voldoende ruimte bieden voor de opslagbehoeften van CB.

Bij de bouw staat duurzaamheid centraal. Van het hergebruik van sloopmateriaal tot het toepassen van de nieuwste technieken voor bouwmaterialen, lichtinval en gasloze verwarming. Daarnaast zal het pand worden uitgerust met zonnepanelen en voldoet het ruimschoots aan de Breeam Excellent-standaard voor duurzame gebouwen.

Het bouwproject is in handen van aannemer Roozen Van Hoppe. Meer details over het project zijn te vinden op de website 'CB bouwt nieuw magazijn in Culemborg'.