Fnac Darty en CEVA Logistics willen een nieuwe kracht in e-commerce logistiek en SaaS Marketplace worden en kondigden een gezamenlijke onderneming aan: Weavenn. De joint-venture zal zich richten op het leveren van een volledig geïntegreerde dienst die technologie-oplossingen voor marktplaatsen combineert met hoogwaardige logistiek voor multichannel distributie.

Het nieuwe samenwerkingsverband belooft een aanbod te leveren dat voldoet aan alle behoeften van e-commerce spelers, van het beheer van marktplaatsen tot directe verkoop aan consumenten en omnichannel levering.

Mathieu Friedberg, CEO van CEVA Logistics, benadrukte het belang van deze samenwerking: "Met meer dan 1 miljard orderregels in 2022 is e-commerce een centraal onderdeel geworden van onze logistieke business en expertise. Door samen te werken met een brancheleider als Fnac Darty kunnen we een fulfilment-oplossing creëren die profiteert van de beste technologische oplossingen."

Enrique Martinez, Chief Executive Officer van Fnac Darty, voegde toe: "Meer dan 40 miljoen Fransen vertrouwen nu op de Fnac Darty groep. We zijn ervan overtuigd dat we samen nieuwe normen van kwaliteit en efficiëntie zullen stellen voor onze retailpartners en onze miljoenen individuele klanten.”

Weavenn combineert de kracht van de Fnac Darty-groep, met een netwerk van bijna 1.000 winkels en 24 miljoen unieke maandelijkse bezoekers, en CEVA Logistics, een wereldleider in logistiek met een netwerk van meer dan 170 landen. Het project wordt gesteund door de ambitie om een markt van ongeveer 80 miljard euro aan te boren, met een verwachte jaarlijkse groei van meer dan 10%. In de komende 5 jaar zou de gezamenlijke onderneming een omzet van meer dan €200 miljoen kunnen genereren.

De samenwerking, die in 2024 operationeel zou zijn, wacht nog op goedkeuring van de bevoegde autoriteiten. Het plan is dat Fnac Darty en CEVA Logistics allebei een belang van 50% nemen in de onderneming.