Kuehne+Nagel heeft een nieuwe Book & Claim-oplossing gelanceerd voor klanten in de weglogistiek die Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) kopen om hun transportemissies te verminderen. Deze innovatie, die aansluit op hun eerdere aanbod in Zee- en Luchtlogistiek, is een belangrijke stap in hun Roadmap 2026 om de CO2-uitstoot in de logistieke sector te verminderen.

Bij de ontwikkeling van dit aanbod werkte Kuehne+Nagel samen met diverse externe belanghebbenden om de wetenschappelijke en methodologische betrouwbaarheid te testen. De ervaring opgedaan in Zee- en Luchtlogistiek diende als solide basis voor dit initiatief.

Hansjörg Rodi, bestuurslid voor Weglogistiek bij Kuehne+Nagel, lichtte toe: "Het uitbreiden van ons aanbod van oplossingen met lage emissies voor onze klanten is een belangrijk focuspunt van onze Roadmap 2026’s Living ESG-hoeksteen. Klanten die HVO kopen, kunnen nu de koolstofemissies in hun waardeketens verminderen. Dit zal de vraag naar en daarmee het aanbod van technologieën met lage emissies verhogen, om de decarbonisatie van de weglogistiek te versnellen."

De Book & Claim-oplossing voor HVO zal aanvankelijk beschikbaar zijn voor klanten in Europa en in 2024 zal er uitbreiding buiten Europa plaatsvinden. Daarnaast werkt het team aan de integratie van elektrische voertuigen in het aanbod. "Om de weglogistiek te decarboniseren, zien we HVO slechts als een tijdelijke oplossing, met batterij-elektrische voertuigen als onze toekomstige focus. We verwachten dat dit eind 2023 gereed zal zijn," concludeert Rodi.