PostNL heeft een nieuw sorteer- en distributiecentrum in de industriezone Grote Nest in het Belgische Doornzele geopend, ruim op tijd voor Black Friday en de feestdagen, momenten waarop e-commerce traditioneel piekt. Het centrum is strategisch gelegen dichtbij webwinkels en logistieke  bedrijven.

Het gebouw beslaat 7.500 vierkante meter en is gevestigd op een terrein van 20.000 vierkante meter aan de Delori-Maeslaan. Het paradepaardje van de nieuwe locatie is een geavanceerde Duitse sorteermachine. "Onze reusachtige sorteermachine is het allernieuwste model", zegt depotverantwoordelijke Diëgo Van Leuven. "Deze verwerkt 9.000 pakjes per uur met een zeer klein foutpercentage."

Het centrum zal dienen voor de distributie in Oost-Vlaanderen en delen van West-Vlaanderen. Vanuit hier zullen pakketten voornamelijk met lichte bestelwagens worden bezorgd en in 300 Gentse straten zelfs met fietskoeriers. Het nieuwe centrum betekent werkgelegenheid voor ongeveer 200 mensen, waaronder chauffeurs en logistiek personeel.

“PostNL heeft in België zeven distributiedepots, maar slechts twee sorteercentra”, merkt Rudy Van Rillaer, managing director van PostNL in België, op. Hij benadrukt het belang van groei en duurzaamheid, waarbij het nieuwe gebouw is voorzien van 790 zonnepanelen die voor een energieoverschot zorgen. "Dankzij onze grootschalige automatisering kunnen we de verwachte groei aan", voegt hij eraan toe en wijst op de strategische ligging van het centrum dichtbij webwinkels en logistieke bedrijven.