Zich vestigen in Zwitserland is de logische keuze voor wereldwijd logistiek dienstverlener Scan Global Logistics (SGL). Zwitserland staat bekend om zijn effectieve infrastructuur en gunstige nabijheid tot de belangrijkste Europese markten en is de thuisbasis voor veel toonaangevende en multinationale bedrijven in verschillende sectoren. Met de overname van Belglobe voegt SGL bijna drie decennia marktaanwezigheid toe en een sterke positie binnen sectoren als Pharma Healthcare en luxe producten.

Scan Global Logistics rondt zijn derde overname dit jaar af door Belglobe toe te voegen aan zijn groeiende wereldwijde netwerk van 48 landen. SGL krijgt onmiddellijke nabijheid tot de centrale inkoop en het supply chain management van multinationals. Een ander voordeel is de nabijheid van grote Europese markten zoals Duitsland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk, waardoor efficiënte distributie van goederen over het hele continent mogelijk wordt.

Een strategische logistieke partner voor multinationals

Belglobe biedt SGL de basis en de mogelijkheden om de Zwitserse markt te laten groeien en belangrijke industrieën verder te ontwikkelen. Het bedrijf werd in 1994 opgericht door Stefan Zangger en is gevestigd in het Zwitserse Avenches. Het biedt speciale logistieke oplossingen voor temperatuurgecontroleerd farmaceutisch transport (BelCool) en biedt klanten hoogbeveiligd transport van luxegoederen, zoals horloges en juwelen (BelSafe).

Daarnaast heeft Belglobe een sterke positie op de Latijns-Amerikaanse markt dankzij jarenlange speciale luchtvrachtdiensten en nauwe klantrelaties.

Lars Syberg CEO EMEA bij SGL licht de overname toe: "Het was een logische stap om de Zwitserse markt te betreden vanwege het strategische belang en de mix van binnenlandse en multinationale klanten, die hun gecentraliseerde inkoop in het land hebben ondergebracht. Aangezien Zwitserland geen deel uitmaakt van de EU, zal de kennis en het vermogen van Belglobe om te navigeren door de complexe regelgeving een belangrijke rol spelen bij het realiseren van onze ambitieuze plannen voor Zwitserland."

Stefan Zangger, CEO van Belglobe, zegt: "Deel uitmaken van een groter bedrijf met wereldwijde mogelijkheden zal zowel onze bestaande als potentiële klanten ten goede komen. Met SGL kunnen we blijven groeien en we kijken ernaar uit om deel uit te maken van een wereldwijd netwerk en samen te werken met 3500 nieuwe collega's over de hele wereld."

Sinds 2016 is SGL gegroeid van aanwezigheid in 17 landen naar 48 landen nu. Het doel is lokale vertegenwoordiging in 60 landen en aanwezigheid in 24 van de 25 grootste economieën ter wereld om ervoor te zorgen dat haar wereldwijde klanten de best beschikbare service en flexibiliteit ontvangen, waar ze ook actief zijn.