FedEx Express speelt in op de toenemende behoefte van online consumenten om zekerheid te hebben over de levering van hun pakketten. Het bedrijf komt daarom met de dienst 'Picture Proof of Delivery' (PPOD) voor expresbezorgingen aan particulieren in Europa, in situaties waarin geen handtekening bij ontvangst vereist is.

Bij zendingen waar geen handtekening bij ontvangst voor vereist is, wordt voortaan bij aflevering een foto gemaakt dat laat zien waar het pakket precies is afgeleverd, of dit nu op hun stoep is of een andere veilige plek. Klanten kunnen deze foto bekijken door hun pakket te volgen via de FedEx-website of de FedEx Mobile app. Het gebruik van PPOD is gratis en klanten hoeven zich hiervoor niet aan te melden of in te loggen.

Wouter Roels, senior vice-president van Marketing & Customer Experience bij FedEx Express Europe, licht toe: "Dit is een nieuwe stap in onze voortdurende digitale innovatie om de klantervaring te verbeteren. Met deze visuele bevestiging bieden we extra zekerheid en vergroten we het consumentenvertrouwen voor toekomstige aankopen. Dit komt zowel de consumenten als de e-tailers ten goede door vertrouwen en loyaliteit te bevorderen."

Het wordt verwacht dat de omzet in de Europese e-commerce markt jaarlijks met 9,31% zal groeien tot US$ 902 miljard in 2027. Deze groei in online verkoop zal leiden tot een toename van het aantal bezorgingen. Uit recent onderzoek bleek dat real-time ordertracking bij 87,4% van de online shoppers de koopervaring verbetert. Meer dan de helft (59,3%) gaf aan dat real-time ordertracking hun merkloyaliteit positief beïnvloedt en hun keuze bepaalt om opnieuw bij dat merk te kopen.