Het Britse sportkledingbedrijf JD Sports heeft zijn territorium uitgebreid door de bekende Franse sneakerwinkel Courir en een reeks Gap-winkels over te nemen.

JD Sports heeft een stevig signaal afgegeven met een investering van 520 miljoen euro, waarmee het zich flink vastbijt in de Franse markt. De overname, bestaande uit een directe betaling van 325 miljoen euro en een schuldovername van 195 miljoen euro, doet JD Sports een gooi naar de top van de Franse sportkledingmarkt. Recentelijke schattingen van Euromonitor waarderen JD Sports nu op 8,8 miljard euro.

JD Sports, reeds een krachtige speler in de sportmodebranche, voegt met Courir een grote sneakerreus toe aan zijn portfolio. Courir, met een uitgebreid netwerk van 313 winkels in diverse Europese landen en 36 franchisewinkels in gebieden buiten Europa, opent voor JD Sports nieuwe deuren naar diverse klantsegmenten, met name vrouwelijke sneakerliefhebbers.

Naast deze uitbreiding in retail, heeft JD Sports een indrukwekkend financieel rapport uitgebracht. Een jaar-op-jaar winststijging van 30% tot 239,9 miljoen pond en een omzetgroei van 8% tot 4,8 miljard pond bevestigt hun sterke marktpositie. Met de toevoeging van Courir en Gap aan hun portfolio, en een wereldwijd netwerk van bijna 900 winkels, blijft JD Sports zijn naam vestigen als een toonaangevende naam in de wereld van sportmode, nu met een versterkte aanwezigheid in Europa.