Lidl heeft officieel zijn 300 miljoen pond kostende Regional Distribution Centre (RDC) geopend in het Britse Houghton Regis, Luton. Het gaat om het grootste distributiecentrum van Lidl tot nog toe en geeft aan haar peilen te hebben gericht op flinke expansie in het Verenigd Koninkrijk.

Het magazijn beslaat maar liefst 120.00 vierkante meter en kan drie van Lidl's huidige magazijnen binnen zijn muren huisvesten. Dagelijks zullen meer dan 9.400 pallets worden verzonden naar ongeveer 150 winkels. Ter vergelijking: bestaande distributiecentra van Lidl bedienen tussen de 60-80 winkels.

Een primeur voor dit Lidl-magazijn is de integratie van automatisering, wat zorgt voor een verhoogde opslagcapaciteit. Duurzaamheid staat centraal in het ontwerp met zonnepanelen die jaarlijks 2 miljoen kWh aan elektriciteit genereren. Op bepaalde tijden zal het magazijn volledig op zonne-energie draaien. Een ander milieuvriendelijk initiatief is dat alle bezorgvoertuigen worden aangedreven door biogas, afkomstig van voedselafval.

Deze ontwikkeling markeert Lidl's groeiende aanwezigheid in Groot-Brittannië. In 2022 opende Lidl meer dan 50 nieuwe winkels, wat meer is dan welke andere supermarkt in het land. Begin 2023 voegden ze daar nog eens 19 winkels aan toe.

Het nieuwe magazijn belooft tot 1.500 banen te creëren voor de lokale gemeenschap. De werknemers profiteren van een onlangs verhoogd uurloon en extra voordelen, waaronder levensverzekeringen en optionele gezondheids- en tandartsverzekeringen.

Richard Taylor, Chief Development Officer bij Lidl GB, benadrukte de betekenis van dit nieuwe centrum voor de groeiende vraag en ambities van Lidl in het land. Jennifer Davidson, Lidl’s Regional Director, uitte haar trots over het project en de positieve impact op de lokale economie.

Jeremy Hunt, de Britse minister van Financiën, prees Lidl's investering en jobcreatie in het land, terwijl hij het vertrouwen in de Britse economie bevestigde.