Vinted, een kledingmarktplaats, heeft een bod uitgebracht op branchegenoot Rebelle. Rebelle heeft 30,2 miljoen euro gekregen van het aanvankelijk Litouwse platform. Dat heef Vinted bekendgemaakt. Rebelle is, net als Vinted, een site waar gebruikers tweedehands kleding kunnen kopen en verkopen, maar Rebelle, dat in Duitsland gevestigd is, specialiseert zich op luxelabels.

'Als branchegenoot houden we Rebelle al vele jaren in de gaten en zijn onder de indruk van hun diensten en wat ze bereikt hebben in de premium categorie,' zegt Vinted CEO Thomas Plantenga. 'We zien enorme mogelijkheden om een grotere waardepropositie voor de klanten te ontwikkelen door Rebelle's ervaring op dit gebied te combineren met Vinted's regionale bereik en enorme ledenbestand.'

Aandeelhouders en een speciaal opgericht comité van Rebelle zijn enthousiast over het bod; het comité is unaniem en beveelt aan dat Rebelle het aanneemt.

Vinted verklaart dat het een gefuseerde entiteit zal worden gevormd als de transactie wordt voltooid. Rebelle zal zeer zeker als een apart platform blijven opereren, met het management en personeel dat blijft. De precieze plannen zouden echter pas onthuld worden als het bod aanvaard wordt. Men heeft tot 19 augustus om een beslissing te nemen.