In een recente aankondiging heeft IDS, een toonaangevend bedrijf in transportoptimalisatie in Europa, bevestigd dat het BigMile zal integreren in zijn transport- en control tower-oplossingen. Deze samenwerking belooft bedrijven te voorzien van cruciale gegevens en inzichten om hun CO2-uitstoot drastisch te verminderen.

Met het oog op de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) voelen veel bedrijven de druk om hun duurzaamheidsprestaties openbaar te maken. Dit zal naar verwachting alleen maar toenemen richting 2025. Echter, voorbij de verplichtingen, is er een duidelijke trend waarbij bedrijven actief streven naar groenere bedrijfsvoering, aangespoord door klantverwachtingen en merkreputatie.

Leon de Koning, Managing Director bij IDS, licht toe: “Elke dag helpen we klanten bij het maken van slimme transportkeuzes. Onze focus ligt niet alleen op kostenbesparing, maar steeds vaker ook op het verminderen van de ecologische voetafdruk."

Een belangrijke ontwikkeling binnen IDS is de CO2Trackr, een tool die bedrijven een helder inzicht geeft in hun huidige carbon footprint. Hiermee kunnen ze potentiële besparingen identificeren. De Koning ziet de samenwerking met BigMile als een natuurlijke evolutie in deze inspanningen. "BigMile's instrumenten zijn precies wat we nodig hadden, waarmee we harde data kunnen omzetten in concrete acties."

Jan Pronk van BigMile voegt toe: “De wereldwijde uitdaging van klimaatverandering vereist innovatieve, grensoverschrijdende oplossingen. Door samen te werken met IDS kunnen we bedrijven een completer beeld geven van hun CO2-voetafdruk en hen helpen bij het vinden van duurzamere alternatieven."

Met deze samenwerking lijken zowel IDS als BigMile klaar te zijn voor een groenere toekomst in de transportsector. Het is een positieve stap vooruit in een industrie die steeds bewuster wordt van haar ecologische impact.