Kooiker Logistiek versterkt haar positie in de logistieke sector met de overname van Graaco B.V. in Coevorden. Met deze strategische overname wordt de logistieke capaciteit van Kooiker Logistiek aanzienlijk vergroot en ontstaat een gecombineerd bedrijf met ongeveer 430 medewerkers, 170 eigen trekkende eenheden en vijf moderne warehouses met een totale oppervlakte van ruim 180.000 m2 en een opslagcapaciteit van meer dan 200.000 pallets.

De overname biedt Kooiker Logistiek diverse voordelen, waaronder schaalvergroting, waardoor ze beter in staat zijn om grootschalige projecten en complexe logistieke uitdagingen aan te pakken. Het past ook binnen de groeistrategie van het bedrijf, waardoor nieuwe zakelijke kansen kunnen worden benut door uitbreiding van het klantenbestand en de marktpositie in de logistieke sector.

Met de integratie van Graaco kan Kooiker Logistiek haar dienstverlening verder diversifiëren en uitbreiden. Klanten zullen profiteren van een breder scala aan logistieke oplossingen, waaronder nieuwe routes, extra transportopties, meer opslagcapaciteit, extra value-added services en verbeterde operationele efficiëntie. Graaco beschikt over een Grain Terminal en meerdere verpakkings- en verbulkingsmachines en kan alle mogelijke transporten verzorgen middels een groot en betrouwbaar netwerk. Het is tevens de enige logistieke dienstverlener in Nederland met een directe spooraansluiting op zowel het Duitse als het Nederlandse spoorwegennet.

“Wij zijn verheugd dat Graaco nu onderdeel uitmaakt van de Kooiker-familie”, aldus René Visser en Jorne Hornstra, die samen de directie van Kooiker Logistiek voeren. “Deze overname stelt ons in staat om onze positie in de logistieke sector te verstevigen en onze klanten een nog breder scala aan logistieke oplossingen te bieden. Wij tonen hiermee onze ambitie om onze positie als logistieke dienstverlener te blijven versterken. Wij blijven ons focussen op het leveren van hoogwaardige logistieke oplossingen die voldoen aan de evoluerende behoeften van klanten in een snel veranderende markt. Met als basis altijd het feit dat we onze afspraken nakomen.”

Ben Blog, een van de aandeelhouders en algemeen directeur van Graaco, is verheugd dat Graaco en Kooiker Logistiek samen verder gaan. “Graaco heeft zich sinds de start van het bedrijf in 2009 tot een toonaangevende, financieel gezonde logistieke dienstverlener ontwikkeld met mooie logistieke diensten voor klanten uit food & feed en andere markten. Om redenen van leeftijd/continuïteit zijn wij eind vorig jaar op zoek gegaan naar een passende overnamepartij. Ik ben blij dat deze zoektocht ons bij Kooiker Logistiek heeft gebracht, omdat beide bedrijven heel goed bij elkaar passen qua logistieke diensten, ambities en cultuur. De toekomst van Graaco ziet er daarom zonnig uit.”