DPD is onlangs toegevoegd aan het netwerk van onbemande pakketwanden van De Buren. Consumenten en bedrijven versturen hun pakketten van DPD nu ook via de onbemande automatische pakketwanden van De Buren. Het ontvangen van pakketten van DPD zal binnen een paar maanden mogelijk zijn.

Hierdoor kan nu voor het eerst meer dan 50% van alle Nederlandse pakketten via dezelfde pakketwand afgeleverd of verzonden worden. De Buren benadrukt het belang dat concurrerende pakketdiensten gaan samenwerken voor het efficiënter en duurzamer inrichten van de pakketbezorging. Daarbij wijst het bedrijf naar de keerzijde aan de explosief gegroeide pakketmarkt: overlast in de wijk door rondrijdende pakketbusjes, toename van CO2-uitstoot en minder snelheid voor de consument. 

De Buren wil voorkomen dat elke pakketdienst zijn eigen afleverpunt op de straathoek moet plaatsen: voor het eerst maken verschillende grote pakketvervoerders zoals DHL, UPS, DHL-express en nu ook DPD gebruik van dezelfde onbemande pakketpunten. Daarrmee wordt met één netwerk van pakketpunten een (groeiend) aandeel van de helft van de Nederlandse pakketmarkt bediend.

De verschillende pakketdiensten kunnen hun pakjes in één keer afleveren in de pakketwand en besparen hierdoor vele onnodig afgelegde kilometers. De consument kan deze pakketten van verschillende aanbieders op één locatie afhalen of verzenden: op weg naar hun werk, supermarkt of station.

In de omgeving van Veenendaal en Rotterdam zijn nu de eerste pakketwanden geïntegreerd met het systeem van DPD. Op zeer korte termijn zal dat gebeuren met alle openbare pakketwanden van De Buren. Robin Dragstra, algemeen directeur van De Buren: ” We zijn trots op onze prettige samenwerking met de innovatieve pakketdienst DPD. Een open bedrijf dat de voordelen ziet van samenwerking. En binnenkort is hun service in heel Nederland ook via onze pakketwanden toegankelijk!” 

De pakketwanden van De Buren zijn door consumenten, ondernemers en pakketbezorgers volledig zelfstandig bedienen. Een pakket kan binnen enkele seconden worden afgehaald of verzonden. Maar ook kunnen de wanden gebruikt worden als “click & collect”-verlengstuk van lokale ondernemers, die buiten openingstijden hun klanten willen blijven bedienen om online concurrentie het hoofd te kunnen bieden.