De Australische beursgenoteerde belegger Macquarie Asset Management heeft zijn aanwezigheid op de Europese vastgoedmarkt voor logistiek uitgebreid door de overname van twee faciliteiten in Nederland.

Macquarie Asset Management heeft overeenstemming bereikt over de overname van de faciliteiten op het Rotterdam Logistics Park (RLP) in Hellevoetsluis van Delta development en ELREP Asset Management LLP en op Lelystad van MG Real Estate.

Strategisch gelegen nabij de haven van Rotterdam, de grootste haven van Europa, zal het Rotterdam Logistics Park, dat beschikt over 47.000 m2 aan flexibele vloeroppervlakte, naar verwachting in het vierde kwartaal van 2023 worden opgeleverd. Het profiteert van goede verbindingen voor nationale en internationale distributie via uitgebreide zee- en wegverbindingen. Het pasgebouwde pand in Lelystad, met een oppervlakte van 67.000 m2, biedt gemakkelijke toegang tot belangrijke transportroutes via de snelweg A6 en de CTU Flevokust bargeterminal.

Deze panden van de hoogste technische standaard streven naar een "Zeer Goed" beoordeling onder het duurzaamheidskeurmerk BREEAM bij oplevering.

Christian Goebel, Co-Head van Core/Core-Plus Real Estate strategy van Macquarie Asset Management, zei: "We zijn verheugd om onze aanwezigheid uit te breiden in een van de grootste logistieke markten van Europa door de overname van deze ultramoderne faciliteiten. Nederland is de toegangspoort van Europa, dus deze panden zijn goed gepositioneerd om zowel binnen- als buitenlandse consumenten te bedienen."