Auchan Retail Luxemburg heeft als eerste partij in Luxemburg de Skypod-robots van Exotec in gebruik genomen.

De eigenaar van drie hypermarkten, vier afhaalpunten en twaalf buurtwinkels kwam voor de verbetering voor zijn opslag- en orderverzamelsysteem uit bij Exotec voor de inzet van Skypod-robots. Deze robots circuleren in het magazijn, manoeuvreren tussen de rekken en plaatsen goederen in hun bak. Daarna keren ze terug naar het pickingstation, waar medewerkers het pakket afwerken.

Skypod biedt mogelijkheid om bakken tot 12 meter hoog te stapelen, zodat er meer producten op een oppervlakte passen. Auchan Retail Luxemburg biedt dus een breder productassortiment én profiteert van een efficiënt en eenvoudig voorraadbeheer. Bovendien rekent de klant zo op een betrouwbare ordervoorbereiding en razendsnelle levering.

De robots nemen daarnaast routinetaken van de operators voor hun rekening. Dat vereenvoudigt het takenpakket van de medewerkers en zorgt voor een hogere productiviteit. De robots verplaatsen meer goederen, voeren repetitieve of gevaarlijke handelingen uit en werken non-stop. De operators kunnen zich richten op activiteiten die menselijke expertise en denkkracht vereisen. De Skypod-robots bedienen drie orderverzamelstations en navigeren door 15.000 opslagbakken. Het resultaat: tientallen bestellingen per uur die ze snel verwerken.

Nicolas Gueuzurian, marketing- en e-commercedirector bij Auchan Retail Luxemburg: "We hebben Exotec gekozen voor de verbetering van ons opslag- en ordervoorbereidingssysteem. De nieuwe geïmplementeerde oplossing maakt gebruik van innovatieve technieken. Het systeem sluit perfect aan bij onze prioriteiten: onze efficiëntie verbeteren, onze klanten beter bedienen én de werkomstandigheden van onze medewerkers verbeteren."

“We zijn heel enthousiast om samen te werken met Auchan Retail Luxemburg. We zijn ervan overtuigd dat de prestaties van de Skypod-technologie Auchan Retail Luxemburg zullen helpen om snel de doelstellingen op vlak van efficiëntie en optimalisering van hun klantenservice te bereiken”, zegt Rémy Malchirand, EVP Sales Western Europe bij Exotec.