Adyen lanceert officieel Tap to Pay op iPhone, waarmee bedrijven iPhones kunnen gebruiken om contactloze betalingen te accepteren zonder dat ze extra apparatuur hoeven aan te schaffen of te beheren.

Adyen, het Nederlandse bedrijf achter het gelijknamige financiële technologieplatform, heeft Tap to Pay op iPhone gelanceerd, waarmee bedrijven iPhones kunnen gebruiken om contactloze betalingen te accepteren zonder dat ze extra hardware hoeven aan te schaffen of te beheren. Tap to Pay on iPhone is beschikbaar voor retailers als G-Star, Scotch & Soda, Nike, Lightspeed en Fresha.

"Deze nieuwe mogelijkheid zal de manier veranderen waarop consumenten en bedrijven tegen mobiele betalingen aankijken. Tap to Pay op iPhone is eenvoudig te gebruiken, en maakt gebruik van de ingebouwde beveiligingsfuncties van iPhone om je bedrijf en je klantgegevens privé en veilig te houden," zegt Kamran Zaki, COO bij Adyen. "We zijn er trots op dat we officieel live zijn en bedrijven in staat stellen hun klanten meer keuze en flexibiliteit te geven."

Met het ondersteunen van deze dienst maakt Adyen haar platform aan betaalmogelijkheden nog completer. Een primeur is het echter niet, grote betaalconcern Visa, PayPal en Mastercard bieden de dienst, waarbij er via de NFC-chip op korte afstand betaalinformatie wordt uitgewisseld, al aan.