DHG heeft recent 23 hectare grond aangekocht op bedrijvenpark Kickersbloem 3 in Hellevoetsluis en is gestart met de ontwikkeling van hoogwaardige SMARTLOG distributiecentra.

Kickersbloem 3 is een gloednieuw bedrijventerrein in Hellevoetsluis, grenzend aan het Rotterdamse havengebied. De Maasvlakte, Botlek en Europoort zijn uitstekend bereikbaar. Door de aanleg van de Blankenbergtunnel zullen de A15 bij Rozenburg en de A20 bij Maassluis binnenkort met elkaar verbonden zijn wat veel logistieke voordelen met zich meebrengt. DHG ziet in deze locatie grote potentie.

Op SMARTLOG HELLEVOETSLUIS worden 6 DC’s ontwikkeld van in totaal 137.000 m². DHG heeft hiertoe circa 179.000 m² van een particuliere belegger en circa 53.000 m² grond van de Gemeente Hellevoetsluis afgenomen. Inmiddels is er gestart met de bouw van twee van de zes DC’s.

‘Launching customer’ Logwise Group
DHG heeft een huurovereenkomst gesloten voor DC3 en DC4 met ‘launching customer’ Logwise Group. De huurovereenkomst is afgesloten voor de duur van 15 jaar voor DC3 van 28.213 m² en DC4 van 25.996 m². Logwise Group is een gedreven logistieke dienstverlener op het gebied van forwarding en warehousing & distribution services en verzorgt custom made supply chain oplossingen. De logistiek dienstverlener richt zich op producenten en suppliers uit o.a. de chemie markt, accijnsgoederen markt, hi-tech markt, FMCG markt en de markt van constructie materialen

SMARTLOG en duurzaamheid
Voor DHG is duurzaam ontwikkelen al jaren vanzelfsprekend. Duurzaamheid en gezondheid staan hierbij centraal. SMARTLOG HELLEVOETSLUIS wordt volgens “Breaam very good” ontwikkelt. Het wordt een volledig gasloze ontwikkeling met warmtepomp techniek met terugwin energie. Op de daken van deze smartlogs worden ruim 20.000 zonnepanelen geplaatst die 14.000 MWp opleveren. Daarmee voorziet dit project in de elektriciteitsvoorziening van circa 5.000 huishoudens.