Bol.com gaat vanaf nu zelf pakketjes bij verkooppartners ophalen. Bol.com heeft hiervoor onlangs startup Ampère opgericht. 

Ampère is begonnen goederen van verkooppartners op te halen en naar een verzamelstation te vervoeren voor verdere distributie. Dit geldt voor verkooppartners die gebruik maken van de logistieke dienst 'Verzenden via bol.com+', waarbij bol.com de verzending van pakketten voor verkooppartners tegen concurrerende prijzen afhandelt. De artikelen worden 's morgens bij de verkooppartners opgehaald met behulp van deze logistieke dienst. Ampère haalt deze zendingen nu rechtstreeks bij de verkooppartners op. De artikelen worden dan doorgegeven aan de bezorgdienst van Budbee, die ze nog dezelfde dag bij de consument aflevert. Alle voordelen van 'Verzending via bol.com+', waaronder snelle levering en hoge leveringsbetrouwbaarheid, staan ter beschikking van de verkooppartners. Bol.com wil zijn logistieke mogelijkheden optimaal benutten.

Naast Ampere blijft bol.com extra vervoerders inschakelen voor het afhalen van pakketten, om tegemoet te komen aan de toegenomen vraag van verkooppartners.