DPD heeft aangekondigd dat het de overname van koeriersbedrijf Absolutely heeft afgerond, om zijn mogelijkheden voor bezorging op dezelfde dag in het Verenigd Koninkrijk verder te versterken.

Absolutely is een last-mile bezorgdienst met zo'n 200 koeriers, die pakketjes in Londen en omstreken. Dit doet de last-mile bezorgdienst in opdracht van 2.500 partijen, varierend van modemerken en gezondheidsorganisaties tot advocatenkantoren en mediabedrijven. De vloot omvat (bak)fietsen, bestelwagens en motoren.

De overname volgt op de overname door DPD van CitySprint, een Britse bedrijf gespecialiseerd in same day delivery, in 2022 en stelt DPD verder in staat te profiteren van dit snel groeiende segment van de bezorgmarkt.

Naast toegang tot CitySprint's Britse same day netwerk - dat een geografisch bereik biedt tot meer dan 88% van de bevolking op het vasteland binnen 60 minuten - betekent de overname dat Absolutely klanten gebruik kunnen maken van de ervaring van DPD.

Elaine Kerr, CEO van DPD UK, reageerde verheugd: "Same day delivery is een van de snelst groeiende segmenten van de logistieke markt en met deze stap kunnen we ons aanbod op dit gebied verder versterken en uitbreiden, na de overname van CitySprint vorig jaar. Vooruitkijkend is DPD sterk gepositioneerd om aan deze stijgende vraag te voldoen en onze plaats als marktleider in same day delivery te consolideren."

Stuart Godman, CEO van Absolutely, vulde aan:  "We zijn erg enthousiast om deel uit te maken van de DPD familie. Met een lange geschiedenis in de sector weten we dat same day delivery essentieel is om bedrijven van alle groottes in beweging te houden. Deze verhuizing is geweldig nieuws voor onze bestaande klanten en we kijken ernaar uit om hen te zijner tijd toegang te bieden tot het bredere dienstenpakket van DPD."