DoorDash had afgelopen kwartaal een recordaantal bestellingen en actieve gebruikers. DoorDash groeide met name hard door de overname van de Finse bezorgdienst Wolt Enterprises, maar groeide ook in haar thuismarkt.

Het in San Francisco gevestigde bezorgbedrijf liet weten dat zijn maandelijkse actieve gebruikers in de periode oktober-december met 28% groeiden tot een recordaantal van 34 miljoen. Het aantal DashPass-bezitters, die $ 9,99 per maand betalen voor gratis bezorging op de meeste bestellingen, groeide met 50% tot 15 miljoen.

Het totaal van alle bestellingen op zijn platform steeg met 29% tot een record van $ 14,4 miljard. Dat versloeg de prognose van $ 14 miljard.

Een deel van die groei kwam van Wolt Enterprises, de Finse bezorgdienst die DoorDash vorig jaar overnam voor $ 8,1 miljard. Wolt is actief in 22 landen waar DoorDash voorheen niet aanwezig was, waaronder Duitsland, Zweden, Hongarije en Israël.

Ravi Inukonda, VP Finance bij DoorDash, zei dat DoorDash ook groeit in de Verenigde Staten, waar het marktaandeel is opgeklommen tot bijna 60%. Exclusief Wolt steeg de som van alle bestellingen van DoorDash met 20% tot $ 13,4 miljard.