Descartes heeft aangekondigd dat het voor $ 138 miljoen het last mile automatiseringsplatform GroundCloud heeft overgenomen. Het is de derde grote overname van de softwareleverancier in een jaar tijd.

GroundCloud uit Minneapolis biedt logistieke oplossingen voor de 'last mile'. Het platform helpt transporteurs met beheer van activa en routing, het vullen van orders, het naleven van leveringsintervallen en het geven van veiligheidstrainingen en bij het toezicht houden op chauffeurs. Het biedt daarnaast ook videotelematica en biedt gebeurtenisdetectie en doet suggesties voor coachingstips voor chauffeurs.

"Om in de huidige dynamische marktomstandigheden veilig en efficiënt aan de verwachtingen van de klant te voldoen, hebben last-mile aanbieders een holistische benadering nodig van operaties, veiligheid en naleving," aldus Andrew Roszko, chief commercial officer van Descartes. "Deze uitdaging is nog complexer voor de duizenden bezorgers die in opdracht van grotere vervoerders werken."

De aankoopprijs is door Descartes betaald in liquide middelen en is exclusief 80 miljoen dollar aan potentiële earnout, die gekoppeld is aan omzetdoelstellingen in de komende twee jaar.

"Descartes blijft investeren in last-mile mogelijkheden, zodat onze klanten efficiënt bestellingen kunnen uitvoeren en leveringsverplichtingen kunnen nakomen zonder dat de veiligheid van mensen in geding komt," zei Descartes CEO Edward Ryan. "In combinatie met Descartes zien we een enorme kans om de veiligheids- en compliance-oplossingen van GroundCloud in te zetten voor een breder scala."

Afgelopen jaar nam Descartes verzendingsmanagementbedrijf Supply Vision en e-commerce fulfillment solutions platform XPS Technologies over.