Staxxer, de scale-up gevestigd in Groningen en Nijmegen, heeft in een investeringsronde ruim één miljoen euro opgehaald. Het bedrijf ontwikkelt software om e-commerce ondernemers grenzeloos te laten groeien en gaat het investeringsgeld gebruiken om binnen Europa zelf ook grenzen over te steken.

“Met Staxxer willen we het stoffige imago van btw-administratie opfrissen en automatiseren. Het uurtje-factuurtje tijdperk binnen deze sector kan ook anders. Software is immers niet alleen accurater in het calculeren van btw-verplichtingen, maar wordt door automatisatie ook nog eens betaalbaarder én gemakkelijker voor de klant. Dat sluit naadloos aan bij de behoeftes van de e-commerce industrie”, aldus Ties den Dekker, CEO van Staxxer.

Met de investering gaat Staxxer hun technologie verder ontwikkelen en internationaal uitbreiden. Dat houdt in dat er nieuwe marketplaces en webshops toegevoegd gaan worden aan de software, Staxcloud, zodat iedere e-commerce ondernemer ermee uit de voeten kan. Ook worden er handige financiële tools ontwikkeld om meer inzicht te krijgen in de verkoop via deze kanalen. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met bestaande boekhoudpakketten om aansluiting te vinden op de totale administratie.

Sinds de oprichting twee jaar geleden is Staxxer gegroeid en bedient het zo'n 400 klanten van "elk formaat met het automatiseren van hun btw-compliance in heel Europa."

Als e-commerce ondernemers ondervonden oprichters Peter van de Rijdt en Ties den Dekker hoe complex de Europese btw-wetgeving is. Dit kan de internationale groeiambities van ondernemers belemmeren. Daarom ontwikkelden zij samen met Jurgen Nijland een geautomatiseerde btw-oplossing die aansluit bij de behoeften van de e-commerce industrie. Het doel? Online verkopers nooit meer kostbare tijd en moeite laten besteden aan hun btw-zaken. 

De investeerders zijn de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM), G-Force Capital, Demian Beenakker (CEO Dwarfs) en Martijn Leenaerts (CFO Whoppah). Het geld wordt ingezet om de software verder te ontwikkelen en om te internationaliseren. Met als kick-off een uitbreiding naar Denemarken.