Het in Berlijns gevestigde e-commerce fulfillment bedrijf byrd heeft een Serie C-ronde van 56 miljoen dollar opgehaald, wat de in de afgelopen 10 maanden opgehaalde financiering op 75 miljoen dollar (70 miljoen euro) brengt.

De ronde werd geleid door sectorspecialisten Cambridge Capital met deelname van Speedinvest, Mouro Capital, Elevator Ventures en andere bestaande aandeelhouders. "De nieuwe financiering zal worden gebruikt om Byrd's missie voort te zetten om e-commerce retailers in staat te stellen de volgende dag te leveren aan consumenten overal in Europa", aldus een officiële verklaring.

Byrd exploiteert een virtueel netwerk om order fulfillment diensten te verlenen aan online retailers in heel Europa via haar eigen software platform. De software wordt gebruikt door warehousepartners en integreert naadloos met e-commerce platforms zoals Shopify of Amazon. "byrd bedient al het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Oostenrijk, en heeft onlangs nieuwe magazijnlocaties gelanceerd in Italië en Spanje.

De nieuwe fondsen zullen worden gebruikt om byrd's aanwezigheid in bestaande markten te versterken door het uitbreiden van de lokale teams, en zal byrd in staat stellen om later dit jaar te lanceren in Zweden, Denemarken en Polen. Dit zal het grootste verbonden en onafhankelijke e-commerce fulfilment netwerk in Europa creëren, met meer dan 30 warehouse locaties verspreid over 10 Europese landen." Alexander Leichter, CEO en Co-Founder, byrd, zegt: "E-commerce retailers staan onder steeds grotere druk van consumenten om zo snel mogelijk te leveren zonder verzendkosten in rekening te brengen. Tegelijkertijd zorgt de wereldwijde supply chain crunch voor toenemende druk op de marges en voor aanzienlijke leveringsproblemen. Dit betekent dat retailers op zoek moeten naar schaalbare fulfilmentdiensten die hun kernmarkten wereldwijd bestrijken. Toen we werden benaderd door Cambridge Capital, besloten we dat dit het juiste moment was om ons aanzienlijke momentum van het afgelopen jaar te combineren met hun expertise in tech-enabled logistieke investeringen om onze groeiplannen te versnellen."

Matt Smalley, een Principal bij Cambridge Capital, die toetreedt tot de raad van bestuur van byrd voegt toe: "byrd is een van de snelst groeiende bedrijven die we hebben gezien, met volgens ons de sterkste unit-economics in de sector. We waren overtuigd door hun tech-gedreven aanpak en eigen warehouse management software, die byrd in staat stelt een asset-light fulfilment netwerk te runnen. byrd's brede dekking van de Europese markt, uitstekende klantmomentum en sterke tevredenheid bij zowel retailers als warehouse partners spraken ons direct aan."

byrd zal ook ondersteuning bieden voor Amazon's Seller Fulfilled Prime programma, waardoor het de grote markt van succesvolle Amazon verkopers kan aanboren die op zoek zijn naar een alternatief voor FBA. Daarnaast breidt byrd zijn B2B-mogelijkheden uit over het hele netwerk, voegde de verklaring toe. byrd verwacht een personeelsbestand van 400 medewerkers in heel Europa en het V.K. met kantoren in Berlijn, Wenen, Londen, Parijs, Barcelona en Milaan tegen het einde van 2022. byrd's magazijncapaciteit in heel Europa is ook bijna verdrievoudigd tot bijna 450 vierkante meter.