De Duitse pakketbezorger Hermes bouwt een nieuwe sorteer- en distributiefaciliteit in de buurt van Dresden, Saksen, die meer dan 200.000 pakketten per dag kan verwerken als hij volledig operationeel is.

De nieuwe faciliteit, ontworpen door het in Bremen gevestigde Peper & Söhne Group, krijgt een oppervlakte van ongeveer 68.500 m2 en wordt gebouwd met een gouden beoordeling van de Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen (DGNB). Er komt een fotovoltaïsch systeem van 3.100 m2 dat ongeveer 40 oplaadpunten voor een elektrisch wagenpark zal opleveren. De locatie zal werk bieden aan ongeveer 100 mensen en zal naar verwachting op tijd klaar zijn voor het hoogseizoen in 2023.

"Als de meest oostelijke logistieke faciliteit wordt ons nieuwe gebouw in Dresden een strategisch vitaal knooppunt voor Hermes Duitsland," aldus Marco Schlüter, chief operations officer van Hermes Duitsland. "Ik ben verheugd dat ons logistieke netwerk dit jaar wordt versterkt met een krachtige en toekomstgerichte vestiging, precies op tijd voor het kerstseizoen van 2023."

"De pakketbezorging van de toekomst moet zo emissiearm mogelijk worden gemaakt. Een holistische duurzaamheidsbenadering is voor Hermes Duitsland dus net zo belangrijk bij de ontwikkeling van nieuwe locaties als de locatie zelf, de prestaties van de fabrieken en het hebben van toegewijde werknemers," voegde hij eraan toe.

Het centrum van de faciliteit wordt een logistieke hal van 8.850 m2 met krachtige transport- en sorteersystemen die in het begin 15.000 zendingen per uur kunnen verwerken. Na verdere groei zal dit uiteindelijk worden opgevoerd tot 25.000 zendingen per uur.